.
Evi Hanssen
donderdag 21 december 2023

Zoon van Evi Hanssen: “Please, laat ze nog even wegblijven”

Het was een mooi moment

Het moment waarop je mama of oma euthanasie pleegt, het is behoorlijk heftig. Zeker wanneer je 13 en 14 jaar oud bent zoals de zonen van Evi Hanssen. Hun oma Arlette overleed in maart na een slepende ziekte.

“Wij waren erbij tot het laatste moment. We hebben daar geen seconde over getwijfeld. Ze heeft zich echt opgeladen voor dat moment. Ze was verzwakt en nam veel medicatie, maar toch heeft ze met ieder van ons nog een babbeltje gedaan. 'Ik hou van je' was het laatste wat ze tegen me zei”, zegt Mac in Humo.

Het was natuurlijk een heel verdrietig moment, maar ook een heel mooi moment. Zo was er toepasselijke muziek voorzien en zag Arlette er stralend uit.

“Ze lag in bed met een mooi uitzicht op de Nete, de hele familie was bij haar, en overal stonden bloemen. Ze was heel rustig, klaar om te sterven. Daardoor was het voor ons minder moeilijk om erbij te zijn. De momenten ervoor vond ik moeilijker. We wisten dat de dokters om twee uur zouden komen. Enkele minuten na twee waren ze er nog niet, en ik weet nog dat ik dacht: please, laat ze nog even wegblijven.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen