.
Logo Niveau 4
dinsdag 10 oktober 2023

Zwaarbewapende agenten vallen binnen in Café in 'Niveau 4'

Kunnen ze een gijzeling positief tot een goed eind brengen?

Hoofdinspecteur Yoda en zijn team vallen binnen in een café waar een gijzeling aan de gang zou zijn. Een vrouw vertelt dat haar man wordt vastgehouden en de daders geld eisen in ruil voor zijn vrijlating. Aangezien de vrouw geen Frans spreekt, blijft de situatie heel onduidelijk. En die onduidelijkheid wordt alleen maar groter als de agenten binnenvallen. Ze treffen vooral een enorme chaos aan, maar een spoor van een dader of vuurwapen ontbreekt.

Inspecteurs Marnix en Didier krijgen een zeldzame oproep binnen: een graffitispuiter is op heterdaad betrapt door een buurtbewoonster. De vermoedelijke dader heeft de plaats al verlaten en is iets verder op de tram gesprongen. Na een zoektocht wordt de jongen meegepakt naar bureau en treffen de agenten zijn indrukwekkende collectie aan creaties aan.

Het Nabijheidsteam van Brussel-Zuid werkt de klok rond op overlast in de buurt. Ze patrouilleren geregeld door wijken als Peterbos en Kuregem of langs het Zuidstation. De buurtbewoners zijn de honderden verslaafden die dagelijks op zoek gaan naar hun dosis meer dan beu. Vooral de zorgwekkende opmars aan crack zorgt voor heel wat onrust in de buurt.

Aflevering 6 van Niveau 4 Brussel-Zuid, dinsdag om 21u15 op Play4 en op GoPlay.