.
News Image

“Liefde voor muziek” geeft boost aan Vlaamse muziek

Songs en artiesten uit vtm-muziekshow worden massaal gedownload.


Vorige week konden we reeds melden dat Kate Ryan dankzij vtm hitparadegewijs een comeback beleeft. Haar versie van Stan Van Samangs “Junebug” kwam de Ultratop 50 binnen op 38.



Deze week stellen we vast dat de impact van “Liefde voor muziek” veel groter is. De aflevering waarin de songs van Slongs Dievanongs gecoverd werden, lijkt twee gigantische hits te zullen opleveren. Christoffs versie van “Ik zen ni de bank” komt deze week in de Ultratop 50 binnen op nummer 17 en Stan Van Samangs “Goeiemorgend goeiendag” is zelfs nieuw op nummer 1 ! Hier zullen niet enkel Stan en Slongs blij mee zijn, maar ook Nicole & Hugo, want zij zijn de originele artiesten van “Goeiemorgen morgen”.



Ook de meest recente uitzending, met Guy Swinnen van The Scabs als centrale artiest, zette aan tot downloaden. Zo stond Slongs Dievanongs met haar versie van “Robin the liquorstore” donderdag op nummer 55 in de iTunes-hitlijst. Op 56 staat “Demons” in de versie van Kate Ryan, voor The Scabs een hit uit 1991. “Hard times” van Stan Van Samang, één van de grootste Scabs-hits, prijkt op 15.



En hoe zit het met de eigen producties van Stan Van Samang en Slongs Dievanongs? Ook wat dit betreft, enkel goed nieuws. Slongs komt met haar laatste single “iFoon” de Ultratop 50 binnen op plaats 13 en Stan staat na 4 maanden nog steeds op nummer 19 met “A Simple Life”.



We kunnen dus de conclusie trekken dat tv-programma's met zingende artiesten een goede zaak zijn voor de muziekindustrie. Hopelijk is “Liefde voor muziek” de aanzet tot méér muziekprogramma's met artiesten van eigen bodem op de nationale tv.


Bio van The Scabs en Nicole & Hugo