.
Laura Lynn
dinsdag 31 mei 2022

4de Leive Vloms strikt Laura Lynn, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en Margriet Hermans!

Dit mag je niet missen

Op vrijdag 5 augustus 2022 kan je opnieuw terecht op de iconische Leuvense Oude Markt voor de 4de editie van het gratis volksfeest Leive Vloms. In samenwerking met het Nationaal MS Center Melsbroek wordt er opnieuw geld ingezameld voor het onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Na een verplichte coronapauze slaan de VZW Oude Markt Leuven en boegbeeld Jan Heremans, met de steun van het stadsbestuur, opnieuw de handen in elkaar. Vanaf 19u00 starten de festiviteiten. The New Bis Band begeleidt de gastartiesten Laura Lynn (‘Je hebt me 1000 maal belogen’), Wim Soutaer (‘Allemaal’) & Charles Van Domburg én Liefde voor Muziek-revelatie Margriet Hermans (‘Lekker blijven hangen’), voor wie het straks haar eerste optreden is op deze iconische plek.

Met 12.000 bezoekers en 18.442 euro voor het verdere onderzoek naar Multiple Sclerose (MS), beiden een record, was de 3de editie van Leive Vloms twee jaar geleden een voltreffer. Na een verplichte coronapauze zijn organisatoren VZW Oude Markt en mede-initiatiefnemer en MS-patiënt Jan Heremans klaar voor de 4de editie, die op vrijdag 5 augustus 2022 op de Oude Markt plaatsvindt. “Omdat we iedereen de kans willen geven om dit grote volksfeest mee te maken, wat de voorbije 2 jaar door de coronamaatregelen niet mogelijk was, hebben we even de pauzeknop ingedrukt. Ondertussen zijn we al in volle voorbereiding met de 4de Leive Vloms. Na de onvergetelijke doortochten van o.a. De Romeo’s, de jarige Willy Sommers en Bart Kaëll, schrijven we op de eerste vrijdag van augustus op de iconische Leuvense Oude Markt een nieuw hoofdstuk”, zegt Erik De Rop, voorzitter van VZW Oude Markt enthousiast.

De West-Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn (‘Je hebt me 1000 maal belogen’, ‘Jij doet de wolken verdwijnen’) is dit jaar opnieuw van de partij. Net als alle artiesten wordt ze op het podium begeleid door The New Bis Band. Dat is ook van toepassing voor het perfect ingespeelde duo Wim Soutaer (‘Allemaal’) & Charles van Domburg, die weten hoe ze met bekende meezingers en instant herkenbare klassiekers de massa moeten bespelen. Wees maar zeker dat er straks opnieuw een paar duizenden handen de lucht in gaan of dat er opnieuw uitbundig wordt meegezwaaid als ze het vriendelijk vragen. Tijdens hun stomende set geven deze topartiesten je alvast niet de kans om stil te blijven staan.

Een hoogtepunt op Leive Vloms wordt zonder twijfel het debuut van de 68-jarige Margriet Hermans op de Leuvense Oude Markt. Door haar recente deelname aan het populaire tv-programma 'Liefde voor Muziek' werd ‘Lekker Blijven Hangen’ een dikke hit. Niet alleen in de hitlijsten overigens, want het bijhorende dansje ging ook viraal op TikTok en Instagram. De song is terug te vinden op het pas verschenen album ‘Spiegelbeeld’. Margriet Hermans is al jaren een vaste waarde in de showbizz als goedlachse presentatrice, maar ook als zangeres van o.a. de hits ‘Een Vriend’, ‘Alle Mooie Mannen Zijn Zo Lelijk’ e.v.a.

Dankzij de steun en inzet van velen blijft Leive Vloms een gratis gebeuren. De voorbije 3 edities werd er al meer dan 46.000 euro overgemaakt aan het Nationaal MS Center Melsbroek, waar de centen gebruikt worden voor verder onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). “Er worden voortdurend stappen gezet richting het onderzoek en de behandeling, maar helaas is er op dit moment nog geen definitieve genezing. Met Leive Vloms krijgen we de kans om ons verhaal te vertellen en centen in te zamelen, wat die zijn er nog steeds heel erg nodig”, zegt Jan Heremans. De voormalige kelner en zaalverantwoordelijke van Salons Georges en de voormalige eigenaar van De Komma, die de voorbije jaren geconfronteerd werd met MS, ligt mee aan de basis van Leive Vloms en is voor en achter de schermen nog steeds één van de drijvende krachten.

Ook het Leuvense stadsbestuur verleent opnieuw haar medewerking aan Leive Vloms. “Naast onze goedgevulde, gevarieerde agenda, zijn we blij dat dit populaire muziekfeest weer in volle glorie, in een veilig kader zonder maatregelen of beperkingen, kan plaatsvinden op de Oude Markt. We gaan opnieuw voor een heel toegankelijk volksfeest, iets waar we met z’n allen nu al naar uitkijken”, zegt Leuvense schepen Denise Vandevoort (Vooruit).

De 4de editie van Leive Vloms vindt plaats op vrijdag 5 augustus 2022 op de Oude Markt Leuven, vanaf 19u00. The New Bis Band begeleidt die avond de gastartiesten Laura Lynn, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en Margriet Hermans. Leive Vloms is gratis, maar het gezelligste volksfeest zamelt wel opnieuw centen in voor het Nationaal MS Center Melsbroek en het onderzoek naar Multiple Sclerose (MS).

Bio van Laura Lynn, Wim Soutaer, Charles Van Domburg en Margriet Hermans