.
Adamo
woensdag 6 april 2022

Adamo: “Ik had hen met plezier terugbetaald”

Hij trad op vlak na de aanslagen in Parijs

Weten jullie wie de best verkopende Belgische artiest allertijden is? Dat is Salvatore Adamo. Hij verkocht de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen albums. Adamo wordt 80, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet. Ook al denken zijn kinderen daar anders over.

Ook Adamo heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad als artiest. En ondanks dat de mondmaskers stilletjes aan lijken te verdwijnen, blijft hij toch erg voorzichtig en houdt hij er nog altijd eentje bij de hand. “Ik probeer positief te blijven, maar het zijn toch barre tijden. Eerst twee jaar gegijzeld door het virus en nu die oorlog. Niemand kan ons voorspellen wat ons nog te wachten staat”, zegt hij in Dag Allemaal.

Maar hij is ook blij dat hij terug kan en mag optreden. Met shows in Antwerpen, Gent en Middelkerke op het programma heeft hij er weer ongelooflijk veel zin in. “Het is geen feestelijke tijd, maar mensen hebben nood aan afleiding. Ik herinner me dat ik daags na de aanslagen in Parijs moest optreden. De organisator zei: ‘Als je de show wilt annuleren, hebben we daar alle begrip voor. Maar ik heb er toen toch voor gekozen om het te laten doorgaan. Ik heb het publiek toen toegesproken en gezegd: ‘Ik snap het mochten jullie nu geen zin hebben in een optreden. Wie nu naar huis gaat, zal ik met veel plezier terug betalen.”

Bio van Adamo

Meer Over:

Adamo