.
Alex Agnew
vrijdag 3 november 2023

Alex Agnew: “Die kans is bijzonder klein”

Ik was bang

Het gaat goed met de carrière van Alex Agnew. Hoewel de comedian altijd erg populair is geweest, lijkt het alleen maar beter en beter te gaan.

‘De slimste mens’, een theatertournee, een sterkgroeiende podcast, het succes blijft maar duren voor de comedian. Alex mag dan wel al 50 zijn, zoveel succes doet hem toch iets. Maar het zet hem ook aan het nadenken.

“Maar die 50 heeft me toch aan het denken gezet. Ook over mijn houdbaarheidsdatum dan. Letterlijk. De kans dat ik 100 word, is klein, denk ik. En ik heb al begrafenissen van maten meegemaakt, gasten die véél te vroeg zijn gegaan. Als ik tijdens zo'n uitvaart rond mij kijk, zie ik grijze, kalende koppen en ronde buiken. We zijn niet langer die stoere jonge gasten die hun middelvinger naar alles en iedereen opsteken”, zegt Alex in Dag Allemaal.

Vooral dat laatste vindt Alex erg confronterend en daar heeft hij moeite mee om dat te aanvaarden.

“Ik vind dat vooral confronterend. Plots begon ik een inventaris van mijn leven te maken. Zo kwam 'De Slimste Mens' weer in mijn gedachten waarvoor ik al vaak gevraagd was. 'Ga je het nu nooit doen omdat je er bang voor bent?' spookte door mijn hoofd.”