.
Alex Agnew
dinsdag 24 oktober 2023

Alex Agnew: “Ik word kwaad als ik niet win”

Hij kan niet tegen zijn verlies

De eerste kandidaat voor de finaleweken van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is nu al bekend. Comedian Alex Agnew speelt al voldoende afleveringen mee om zeker te zijn van een plaatsje. Toch heeft Erik Van Looy lang moeten zagen om hem in de show te krijgen.

'Meedoen aan 'De Slimste Mens'? Daar was ik vroeger veel te egocentrisch voor. Als iemand anders grappig was, wilde ik die altijd overtroeven.'Nu geef ik iedereen de ruimte om te shinen en er sámen iets geweldigs van te maken”, begint Alex in Dag Allemaal.

Maar liefst 12 jaar lang heeft Van Looy aan Alex moeten vragen of hij wou deelnemen aan het programma, maar al die tijd heeft Agnew de boot afgehouden.

“Telkens met het excuus: 'Ik kan niet tegen mijn verlies en ik word kwaad als ik niet win.' Achteraf gezien de beste beslissing, ik was er gewoon niet klaar voor. Ik was te veel een tafelspringer en wilde me altijd bewijzen. Vreselijk egocentrisch ook en 'n veel te grote controlefreak. Als andere mensen grappig waren, wilde ik hen altijd overtroeven. Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat ik me helemaal niet zo hoef op te stellen.”