.
Alix Konadu
vrijdag 2 december 2022

Alix Konadu: “Dat was een wake-up call voor mij”

Ze is niet meer in de soap te zien

Exit Kato in ‘Familie’. We zagen hoe Kato in ‘Familie’ haar koffers pakte en naar Tenerife vertrok. Daardoor liet ze Cédric (gespeeld door Yanni Bourguignon) met een gebroken hart achter.

Voor actrice Alix Konadu was het nu de moment om uit de reeks geschreven te worden. Zij reisde naar het Afrikaanse Ghana om even de leegte in haar hoofd terug op te vullen.

“Dat ik uit ‘Familie’ ben verdwenen, bezorgt mij een dubbel gevoel. Ik heb daar een ongelooflijk fijne tijd beleefd. Aanvankelijk zou ik twee seizoenen meespelen, maar halverwege mijn eerste jaar vroeg ik om mij er vroeger dan voorzien uit te schrijven” bekent ze in Tv Familie.

Alixs oma die in Ghana woont werd heel ziek en bij ‘Familie’ werden haar wat dagen gegund om naar daar te reizen. Maar die paar dagen was niet genoeg voor Alix.

“Ik voelde dat ik langer wilde blijven. Maar dat kon toen echter niet door mijn verplichtingen op de set. Dat was voor mij een wake-up-call. Ik zeg al jaren dat ik eens een hele tijd naar Ghana wil om mijn familie beter te leren kennen.”

En daar zag Alix nu het juiste moment voor. “Het is ook nu dat ik het moet doen. Ik heb nog geen kind of andere verantwoordelijkheden. De dag dat de laatste aflevering werd uitgezonden waarin ik te zien was, stapte ik op het vliegtuig richting Ghana.”