.
Alix Konadu
dinsdag 27 december 2022

Alix Konadu: “Dat werd tijdens de gesprekken duidelijk”

Ze is dertig, maar speelde een twintiger

Fans van actrice Alix Konadu hebben pech. Alix zal de komende tijd niet meer in ‘Familie’ te zien zijn. Haar personage vertrok naar Tenerife en daarmee is het ook meteen exit Kato.

Alix zal haar collega’s ontzettend hard missen en dan vooral Yanni Bourguignon. “Met hem had ik de allerbeste klik. Hij was ook mijn peter op de set. En natuurlijk ook met Charlotte Sieben, die mijn beste vriendin Louise speelde.”

In ‘Familie’ moest Alix een twintiger spelen die nog volop studeerde. Maar in het echte leven is Alix al een pak ouder en is ze zelfs al een dertiger.

“Maar dat leeftijdsverschil was nooit een probleem. Al werd in gesprekken backstage soms duidelijk dat we andere referenties hebben. Zij keken als kind bijvoorbeeld naar andere programma’s op Ketnet dan ik”, lacht ze in Tv Familie.

Alix houdt veel mooie herinneringen over aan haar tijd bij ‘Familie’, vooral één bijzonder momentje met Jeroen Van Dyck blijft haar bij. “We kregen allebei de slappe lach. We huilden echt van het lachen. De opnamen moesten worden stilgelegd.”