.
Alix Konadu in Familie - aflevering 6904
vrijdag 9 december 2022

Alix Konadu: “Pas dan vonden ze haar sympathiek”

Ze kreeg eigen inbreng

Toen Alix Konadu haar entree maakte in ‘Familie’ kon dat niet altijd op evenveel enthousiasme rekenen. Ze kreeg heel wat heftige reacties te lezen, die soms wel eens binnenkwamen.

“Aanvankelijk was Kato de spelbreker bij de prille liefde tussen Louise en Raven. Dat schoot bij heel wat kijkers in het verkeerde keelgat. Vandaar dat ik besliste minder op de sociale media te kijken en die commentaren niet meer te lezen. Maar ik kreeg ook veel privéberichten en die las ik wel”, zucht Alix in Tv Familie.

En lang niet al die berichten waren positief. Alix werd vaak uitgescholden, en dat deed pijn. Ook al wist ze dat die berichten vooral voor haar personage bedoeld waren.

“Ik woon in Brussel en daar word ik amper herkend. Maar in Vlaanderen werd ik aangeklampt en kreeg ik de soms bitsige opmerkingen écht te horen. Ik heb wel het gevoel dat Kato meer sympathie kreeg sinds ze Raven gerust laat.”

Alix heeft haar rol altijd heel graag gespeeld en vond het fijn om iets van zichzelf in haar personage te kunnen steken. “Die typische uitspraken zoals ‘Je te jure’, kwamen niet van de scenaristen maar van mij. Ik stelde tijdens mijn eerste draaidag ook voor om Louise met ‘Lou’ aan te spreken. Mijn beste vriendin in ’t echte leven heet ook zo en ik noem haar altijd Lou.”

Bio van Alix Konadu

Meer Over:

Alix Konadu Familie