.
Alix Konadu
dinsdag 6 december 2022

Alix Konadu: “Ik kreeg de rollen niet door ‘Familie’”

Ze wil meer uit het leven halen

De fans van ‘Familie’ zagen een tijdje geleden hoe Kato vertrok naar Tenerife om er andere dingen te gaan doen. Ook actrice Alix Konadu bleef na haar exit niet in België. Zij stapte het vliegtuig op richting Ghana.

En niet zomaar voor even, ze wil er maar liefst 10 weken verblijven. In februari moet ze al terug zijn voor het toneelstuk ‘Extreme Malecane’.

Alix had een goede reden om naar Ghana te reizen, want het gaat niet zo goed met haar oma. Ze is ernstig ziek.

“Ze is weliswaar verzwakt, maar aan de beterhand. Haar ziekte was niet de enige trigger die een alarmpje deed afgaan. Ik ben 30. Een kantelmoment. Ik besef dat ik meer uiteenlopende personages moet spelen om na mijn dertigste bekend genoeg te zijn voor als er rollen worden uitgedeeld. Ik wil dus meer openstaan voor andere opdrachten.”

En dus voelde het aan als een juiste keuze om te stoppen met ‘Familie’. “Ik haalde het voorbije jaar de eindronde bij twee castings, maar kreeg die rollen niet. Omdat het opnameschema niet gecombineerd kon worden met dat van ‘Familie’. Vandaar dat ik dacht: ‘Oei, als ik nog wat anders wil, moet ik het nu forceren.’”

Bio van Alix Konadu

Meer Over:

Alix Konadu Familie