.
Andre Hazes
zaterdag 17 juni 2023

André Hazes: “Daar is het nog wat te vroeg voor”

Hij wil een voorbeeld zijn voor anderen

Het is geen geheim dat André Hazes stevig verslaafd is geweest aan drank en drugs. Hij wist af te kicken en zijn leven terug op de rails te krijgen. Hij is een voorbeeld voor velen die het zelf ook moeilijk hebben.

“Daar is het toch nog wat te vroeg voor. Maar als ik het daadwerkelijk jaren aan een stuk kan volhouden, wil ik graag een steun en voorbeeld zijn voor jonge mensen die verslaafd zijn aan drank en drugs. Ik vind het zelfs mijn licht. Velen kunnen of durven er niet over te praten en dat taboe moet verdwijnen”, zegt André in Story.

Gedurende de lastigste jaren van zijn leven heeft André ook een tijdje bij zijn moeder ingewoond. En daar is hij haar nog altijd dankbaar voor.

“Zij heeft me enorm goed opgevangen toen ik de kliniek verliet, maar nu woon ik weer alleen en is dat contact wat minder. Wat ergens ook logisch is. Je wordt ouder en leidt je eigen leven. En ja, mijn moeder heeft soms twijfels bij de dingen die ik doe of personen met wie ik omga, maar we leven niet in ruzie. We gaan normaal met elkaar om.”