.
Andre Vermeulen
woensdag 23 november 2022

André Vermeulen: “Dat is een echte zwaktebod”

Hij vindt het een beetje jammer

Wanneer het over Eurosong gaat dan is André Vermeulen er als de kippen bij. De man mag dan ondertussen gepensioneerd zijn, hij is nog altijd de specialist wanneer het gaat over het Songfestival.

In tegenstelling tot Vlaanderen, is André erg enthousiast over de 7 mogelijke deelnemers die ons land willen vertegenwoordigen op het Songfestival in 2023. Hij is blij dat men eerder gaat voor het liedje en niet zozeer voor de bekende naam in Vlaanderen.

“Het liedje is sowieso belangrijker dan de artiest. Maar ik ben ook wel wat verbaasd dat er maar twee bekende namen meedoen. Is de angst om af te gaan in eigen land te groot? Dat gevoel zal zeker spelen bij mensen die rechtstreeks afgevaardigd willen worden”, zegt hij in Dag Allemaal.

Natalia is zo iemand. Voor haar geen preselecties meer, zij wil rechtstreeks gekozen worden en dat vind Vermeulen toch jammer.

“Ik vind dat een zwaktebod, zo’n hele preselectie opeisen voor jezelf omdat je de concurrentie niet aandurft in eigen land. Al snap ik het wel: als ze ‘Eurosong’ verliest, zal haar ster misschien minder fel gaan schijnen. De ontgoocheling is nu eenmaal extra groot als je in eigen land verliest.”