.
Andrea Croonenberghs in Familie
maandag 22 april 2024

Andrea Croonenberghs: “Onze cultuur hangt vast van uiterlijkheden”

En dat is als vrouw moeilijk

Je hoort wel vaker van mensen dat ze een bepaalde moeite hebben om 30 of 50 te worden. Andrea Croonenberghs wordt in september zestig, maar veel drama vindt ze daarbij niet nodig.

“Maar het is toch wel wat. In het beste geval is twee derde van mijn leven gepasseerd. Eigenlijk moet ik mijn pollekes kussen omdat ik nog geen zware ziektes heb gehad. Ik voel me goed. Ik doe de dingen die ik graag doe. Ik heb een geweldige vent en goede vrienden. I count my blessings. En al helemaal als je ziet wat er in de wereld gaande is. Gezond zestig mogen worden is iets om blij mee te zijn”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Maar er hangt ook een negatief kantje aan ouder worden en dan zeker al in het geval van Andrea en andere actrices.

“We leven in een cultuur die aan elkaar hangt van uiterlijkheden. Als vrouw moet je vooral proberen om er 'zo goed mogelijk uit te zien'. Zolang ik draaide voor Flikken werd ik elke dag met mijn eigen beeltenis geconfronteerd. En dan word je té kritisch voor jezelf. Als ik nu foto's bekijk van twintig jaar geleden, denk ik: waar maakte ik me in godsnaam zorgen over? Ik wil díé bedenking op elke leeftijd behouden."

Bio van Andrea Croonenberghs