.
Andy Peelman
vrijdag 5 april 2024

Andy Peelman: “Het is een uitdaging die veel van me vergt”

Hij gaat tot het uiterste

Naast zijn acteerwerk verdient Andy Peelman ook goed zijn brood met de winkels die hij heeft geopend. Zo heeft hij een boetiek met tweedehands designerkledij in Aalst en een kleding-en schoenwinkel in Ninove.

“Het is wel een uitdaging die veel van me vergt. Maar niets voor niets, hé. Mijn motor mag nu niet sputteren, want dan heb ik een probleem. Maar als ik tot het uiterste ga, komt het wel goed. Dat hoop ik toch, want het is natuurlijk geen geheim dat het moeilijke tijden zijn voor alle retailwinkels”, zegt Peelman in Dag Allemaal.

Net zoals alle winkels moet Peelman ook opboksen tegen de massale online verkoop. De koopkracht staat serieus onder druk. Zijn winkel in Ninove kende de slechtste winter in 15 jaar.

Vroeger vond je in Relaqs enkel schoenen. Maar daar heeft Andy ook schoenen aan toegevoegd. Al beperkt hij het allemaal maar tot 600 stuks. En daar heeft hij een goeie reden voor.

“Een bewuste keuze, we moeten af van de fast fashion. Twee keer iets dragen om het dan weg te gooien, dat is fout. Niet alleen voor de afvalberg die het oplevert, maar ook omdat het op de lange termijn meer kost. Een degelijk stuk heb je voor jaren. We behouden trouwens het bestaande personeel, én de naam, maar maken het iets moderner. Met meer sneakers, bijvoorbeeld.”

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman