.
Andy Samyn
maandag 10 oktober 2022

Andy Samyn: “Ik was dat zo kotsbeu”

Hij deed zijn ding

Op televisie en in de boekjes zien we vaak alleen maar de mooie kant van de showbizz. Alles lijkt glitter en glamour, maar achter de schermen kan het er stevig aan toegaan. Kindsterretje Andy Samyn ontdekte al heel snel de keerzijde van de medaille.

“Die pesterijen, het is nog lang blijven nawerken. Zelfs op mijn werk werd ik gepest. Ik ben jobs kwijtgespeeld daardoor. Als ze te weten kwamen dat ik ‘dat zangerker’ was, begon het spelletje opnieuw. Ik vertrok soms depressief naar mijn werk”, bekent Andy in Dag Allemaal.

Gelukkig voor Andy heeft hij ook enkele goede jaren gekend tijdens zijn schoolperiode. Zo waren de drie laatste jaren in het middelbaar wel goed.

“Ik was dat pesten zo kotsbeu dat ik aan het begin van dat schooljaar zei: ‘De eerste die begint, heb ik vast.’ Ik was de schoolpoort nog niet door of het was alweer van dat. Ik ben naar die leerling gegaan en heb, euh… mijn ding gedaan.”

Dat was een keerpunt voor Andy, want dat was ook meteen het moment waarop ze hem met rust lieten en waarop hij respect kreeg van iedereen. “Ik had eerder moeten ingrijpen. Ik ben zo lang tegen mijn zin naar school gegaan, zelfs mijn resultaten leden er onder.”

Bio van Andy Samyn

Meer Over:

Andy Samyn