.
Andy Samyn
dinsdag 13 september 2022

Andy Samyn: "ik was doodnerveus"

"Omsingeld door fotografen en journalisten"

Wie elke week trouw naar ‘Tien Om Te Zien’ kijkt heeft de eenmalige comeback van Andy Samyn zeker gezien. De jongere broer van Get Ready-zanger Jimmy Samyn kwam er nog één keer zijn grootste hit zingen en dat kon op veel enthousiasme rekenen.

“Ik ging naar zijn opname komen om hem te steunen, maar helaas had ik toen covid”, begint Jimmy in Dag Allemaal. “Ik dacht: die gaat sterven van de zenuwen, hij heeft al zo lang niet meer op een podium gestaan. En dan meteen weer voor een publiek van duizenden mensen.”

En Andy moet toegeven dat hij ook echt doodnerveus was. “Je wil niet weten hoeveel keer ik naar het toilet ben gegaan. Mijn hart klopte in mijn keel. Ik werd omsingeld door fotografen en journalisten, maar ik dacht enkel: ‘Laat me gerust, ik ben bang!’”, zegt Andy.

Het was 24 jaar geleden dat Andy voor de allerlaatste keer op het podium van ‘Tien Om Te Zien’ stond. Hij had wel nog een aantal andere optredens, maar dat viel niet te vergelijken.

“Daarom dat ik ook zo zenuwachtig was. Ik was zo bang om te vallen op het podium. Voor de opnamen begonnen, had ik nog samen aan tafel gezeten bij Liliane Saint-Pierre. Ik denk dat ik het doorgeschoven heb naar haar, want zij is die avond gevallen.”

Bio van Andy Samyn

Meer Over:

Andy Samyn