.
Angela Schijf - Flikken Maastricht
maandag 23 mei 2022

Angela Schijf: "Ik ben van de lange relaties"

Al 16 seizoenen bij Flikken Maastricht én 20 jaar getrouwd.

Angela Schijf is ook in Vlaanderen wereldberoemd als Eva van Dongen uit Flikken Maastricht. De Nederlandse actrice woont al vele jaren in Antwerpen en is ondertussen al 20 jaar getrouwd met de Vlaamse acteur Tom Van Landuyt. "Ik ben van de lange relaties, in mijn werk en in het huwelijk", zei ze daarover in RTL Boulevard.

Hoelang ze nog doorgaat bij Flikken Maastricht weet Angela niet. "Zolang ik het leuk vind en mezelf kan blijven kietelen", zei ze daarover. Flikken Maastricht gaat ondertussen al 16 seizoenen mee en binnen enkele maanden beginnen de opnames van jaargang 17.

Ondertussen schittert Angela Schijf ook in de spektakelmusical 'Dagboek van een Herdershond'. "Het verschil is heel groot, nu moest ik weer zingen en dat was heel lang geleden maar voelt wel lekker. Het is wel moeilijk om de woensdagmiddagen en weekends te missen met mijn gezin". Bloem, de 18-jarige dochter van Angela Schijf en Tom Van Landuyt stond ook op het podium en dat gaf de jongedame duidelijk een kick. "Op een blauwe maandag ging ze kijken bij de toneelschool nadat ze op het podium had gestaan en gedanst. Toen ze dat applaus hoorde kreeg ze een kick en uit ervaring weet ik dat dit verslavend kan werken. Uiteindelijk heeft Bloem gekozen voor de Italiaanse taal- en cultuurstudie wat veel beter bij haar past".

'Dagboek van een Herdershond' is wegens succes verlengd en speelt nog tot en met 17 juli 2022 in het MECC te Maastricht. Tickets hiervoor zijn te koop via dagboekvaneenherdershond.nl.

Tekst: Nico Vanaken

Bio van Angela Schijf en Tom Van Landuyt