.
Anja Daems
maandag 27 mei 2024

Anja Daems: “Dat zit bij ons in de familie” 

Niet altijd simpel 

Als er iets is wat Anja Daems graag doet, dan is het wel praten met andere mensen. Zij presenteert op Radio 2 het programma ‘Als de muren konden praten’ en daarin geven BV’s een unieke inkijk in hun huis en in hun leven.

Een heel leuk programma, maar wel eentje die de radio-dj veel stress gaf. Ze is al heel onzeker en ze had hier heel erg het gevoel dat ze zich moest gaan bewijzen.

“Die onzekerheid zit bij ons in de familie. Het is misschien ook wel iets typisch voor de Kempen. Alhoewel, als je dan naar Natalia kijkt... We zijn ook geen tafelspringers in de familie, maar eerder verlegen. Daarom ben ik zo blij met Fred aan mijn zijde. Hij babbelt makkelijk met iedereen, terwijl ik me dan afvraag: wat moet ik nu zeggen of vragen”, zegt ze in Story.

In het programma mag ze veel praten, maar wat is volgens Anja nu de sleutel tot een goed gesprek. Ook dat vertelt ze in Story.

“Naar elkaar luisteren zonder een oordeel te vellen. Dat doen we soms te snel, omdat we enkel ons eigen referentiepunt kennen. Maar wie zegt dat het zo moet zijn? Discussies gaan dikwijls over je gelijk halen, terwijl ik het net interessant vind om een ander inzicht te krijgen. Ik probeer in gesprekken altijd een soort van openheid te creëren, waardoor mensen zich op hun gemak voelen en ook sneller hun hart zullen luchten.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems