.
Anja Daems
zaterdag 22 oktober 2022

Anja Daems: “Ik ben blij dat ik er nog bij hoor”

Ze is degene met heel wat ervaring

Radio 2 vaart een nieuwe koers en dat gaat dus gepaard met heel wat veranderingen. Zo moesten onder andere ‘De Madammen’ plaats maken voor andere programma’s en start Peter Van de Veire binnenkort aan zijn ochtendshow bij de radio zender.

“Verandering roept altijd weerstand op. Mensen zijn gewoontedieren. Maar het medialandschap verandert zo snel. Het zou erg zijn voor Radio 2 als er geen stappen gezet worden richting toekomst”, zegt Anja Daems in Dag Allemaal.

Anja begrijpt dat de zender mee moet met zijn tijd en dat er soms eens een frisse wind moet geblazen worden.

“We moeten jonge mensen meepakken naar later, zorgen dat we een familiezender blijven en oppassen dat we geen bejaardenzender worden. Pas op, ik hoor ook bij die oudere mensen, ik ben een vijftiger. Maar ik wil als een dertiger of veertiger behandeld worden, want zo voel ik me ook. Dus het is goed dat we als zender mee evolueren.”

Voor Anja geen probleem dat ze ondertussen bij de oude garde blijkt te horen, en ze bekijkt het positief. “Ik ben al blij dat ik er nog altijd bij mag horen. Dat is denk ik wat ze met Radio2 willen doen: een dynamiek uitstralen, of je nu 30 of 60 bent, maakt eigenlijk niet zoveel uit.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems