.
Anja Daems
woensdag 10 juli 2024

Anja Daems: “Ik ben toen op onderzoek uitgegaan”

Er was iets aan de hand

De dochter van Anja Daems weet goed wat ze wil. Zij wil heel graag orthopedagogie gaan studeren. Ze wil mensen die het moeilijker hebben door een beperking een fijne tijd bezorgen.

Zelf heeft Anna-Julia dyslexie en dyscalculie, dus ze weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn wanneer je het op sommige gebieden wat moeilijker hebt dan anderen. Haar schoolparcours verliep dan ook niet van een leien dakje.

“Vroeger zei ze altijd dat ze psychologie wilde studeren. Ze heeft op school geen vanzelfsprekend parcours afgelegd, en ze zei: 'Ik weet wat het is om niet gewoon te kunnen meelopen, ik wil daar mijn job van maken.' Toen we op tv 'Gewoon buitengewoon' zagen, de docureeks over een middelbare school voor buitengewoon onderwijs, vond ze dat zo inspirerend, dat ze nu orthopedagogie wil studeren, om daarna mensen met een beperking te kunnen begeleiden”, legt Anja Daems uit in Humo.

Anna Julia merkte zelf al snel in het eerste leerjaar dat er iets met haar aan de hand was. Ook Anja weet nog heel goed hoe ze het ontdekten.

“Ze leerde lezen en we oefenden samen de eerste woordjes: 'V-i-s, wat is dat samen?' Dan zei zij: 'Pap.' Iets compleet anders. Ik ben op onderzoek uitgegaan, en na een hele zoektocht zeiden leerkrachten dat het op dyslexie zou kunnen wijzen. Ik wilde zekerheid en liet haar testen. Het resultaat was heel positief - wat beter klinkt dan het is”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems