.
Anja Daems
dinsdag 1 november 2022

Anja Daems: “Ik ga dat niet tegen mijn zin doen”

Haar pensioen is nog veraf

We kunnen ons inbeelden dat heel wat vrouwen stikjaloers waren op Anja Daems. De Radio2-presentatrice mocht onlangs Robbie Williams interviewen en ze kan het niet ontkennen dat ze heel wat stress had.

“Op zondag vloog ik naar Genève. ‘Dit is de laatste keer in mijn leven dat ik mij laat overhalen om zoiets te doen’, zei ik tegen mezelf. ‘Het is zondag, het is mooi weer, ik had kunnen wandelen.’ Maar dan kom ik terug: ‘Amai, dat was leuk, wanneer mag ik de volgende gaan interviewen?’”, glundert Anja nog na in Dag Allemaal.

Anja is nog altijd een graag geziene presentatrice bij Radio2 en ondanks haar iets oudere leeftijd is ze nog lang niet afgeschreven. Integendeel.

“Ik heb nog geen seconde gedacht: ‘Oei, het zit erop voor mij. Maar ik denk wel dikwijls: hoeveel vrouwen van mijn generatie lopen er op de VRT nog rond? IK ben begonnen met Martine Prenen, Geena Lisa, Sabine De Vos… Die zijn op bepaalde momenten andere professionele paden moeten gaan opzoeken.”

Hoewel Anja nog eventjes te gaan heeft, kan ze er ook niet onderuit dat haar pensioen steeds dichter komt. “Maar ik ga niet tegen mijn zin op pensioen. Hoezeer ik ook van mijn job hou, met het idee van pensioen heb ik geen moeite.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems