.
Anja Daems
donderdag 8 december 2022

Anja Daems: “Ik wist toen niet wat de toekomst ging brengen”

Plots zat ze zonder werk

Nu ‘De Madammen’ op Radio 2 voorbij zijn, heeft Radio 2-presentatrice een heel ander leven. Lange tijd was ze aan het werk tussen 10 en 12, nu presenteert ze ‘Radio2 Hitmix’, tussen 13u en 16u. één voordeel: ze hoeft niet zo vroeg meer op te staan.

“Langer slapen voelt ook veel prettiger aan. Ik ben het inmiddels zo gewend. Ik geniet er ook van om ’s morgens thuis te zijn. Maar of mijn huisgenoten dat even plezant vinden? Dat weet ik niet. Mijn man Fred en onze dochter hadden zo hun eigen op elkaar afgestemde ritme, in de badkamer enzo. Tegenwoordig fiets ik daartussen en soms loop ik in de weg”, lacht Anja in Primo.

Hoewel Anja ‘De Madammen’ altijd met veel plezier heeft gepresenteerd, heeft ze sinds het stopzetten ervan nog niet te klagen gehad. Er blijven leuke dingen op haar pad komen.

“Bij ‘De Madammen’ zaten wij als presentatoren in een vast stramien. Nu voelt alles voor mij weer als nieuw. Ik heb Filip Pletinckx, die verantwoordelijk is voor de coaching van de presentatoren op Radio 2, gevraagd om een coachingtraject voor mij op poten te zetten. Want hoe presenteer je een programma waarin muziek de hoofdrol speelt, zonder dat het slaapverwekkend wordt?”

Het was in elk geval spannend wat er voor Anja nog te wachten ging staan na het stopzetten van ‘De Madammen’. ‘Maar nethoofd Rino Ver Eecke heeft ons goed begeleid. Ik ben alleszins toen niet met een slecht gevoel naar Portugal vertrokken. Ik wist niet wat de toekomst ging brengen, maar wel dat er een toekomst was. Dat is toen heel duidelijk gezegd.”

Bio van Anja Daems, Filip Pletinckx en Rino Ver Eecke