.
Anja Daems
vrijdag 24 mei 2024

Anja Daems: “Ik zou spijt kunnen hebben”

Ze wist niet beter

Ons leven is jammer genoeg geen aaneenschakeling van mooie en leuke momenten. We maken allemaal wel eens moeilijke periodes door, periodes waar we gewoon echt door moeten. Voor Anja Daems was dat de puberteit.

“Ik had in de lagere school goede vriendinnetjes, maar die waren allemaal veel slimmer dan ik. Zij gingen daarna naar de Latijnse, ik naar de moderne, en daar vond ik mijn draai niet. Ik vond daar geen gelijken en werd serieus gepest. Omdat ik anders was. Ik was niet bezig met jongens. Ik was niet geïnteresseerd in fuiven. Ik ging naar de muziekschool en las Simone de Beauvoir en Sartre”, zegt Anja in Het Laatste Nieuws.

Anja wist zich erdoor te slaan en kwam op haar pootjes terecht. En gelukkig heeft ze nadien ook weinig spijt gehad van dingen in haar leven.

“Omdat ik denk dat alles wat je doet afhangt van hoe je op dat moment in het leven staat. Ik zou spijt kunnen hebben dat ik dingen in het verleden te zwart-wit zag. Maar dan denk ik: ik wist niet beter. Ik zou spijt kunnen hebben dat ik te weinig zelfvertrouwen had waardoor ik kansen niet heb gegrepen. Maar ik had het zelfvertrouwen simpelweg niet. Of spijt over hoe vorige relaties geëindigd zijn. Nu zou ik niet meer op dezelfde manier reageren, omdat ik inmiddels vollediger ben geworden, maar ik kan daar geen spijt van hebben, want ik was toen de persoon die ik was."

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems