.
Catherine Vandoorne, Siska Schoeters, Anja Daems, De Madammen, Radio 2
zondag 25 december 2022

Anja Daems: “Je bent als 50-plusser niet uitgeteld op de radio”

Ze doet het nog altijd erg graag

Anja Daems is al vele jaren gelukkig met haar man Fred, een advocaat. Soms vragen ze zich wel eens af wie nu het zotste leven heeft van de twee. Anja in de media, of Fred in het wereldje van advocaten.

“Ik denk dat de advocatuur nog zotter is. Toen ik destijds toneel volgde, zei mijn docent geregeld dat ik naar assisenzaken moest kijken. Ik denk dat er dus best veel overeenkomsten zijn. In de rechtbank voeren advocaten ook weleens een showke op. Ook wat uiterlijke schijn betreft, denk ik dat er veel overeenkomsten zijn”, zegt Anja in Primo.

Fred en Anja zijn een goed team. Niet alleen als koppel maar ook in het huishouden. Een vaste taakverdeling is er niet, maar ze vullen elkaar wel perfect aan.

“Fred brengt Anna Julia ’s morgens wel naar school. Da’s het gevolg van het feit dat ik gezegd heb dat ik haar niet meer wil brengen en ze als veertienjarige oud genoeg is om de bus te nemen. Maar de papa is daarmee begonnen… en omdat hij vaak ’s avonds laat moet werken, is koken meestal mijn taak.”

Anja hoopt dat haar carrière in de media nog even mag duren, maar ze beseft ook dat iedereen in de media een houdbaarheidsdatum heeft. “Ik zie op tv vooral weinig vrouwen op leeftijd presenteren. Er zijn uitzonderingen, maar da’s vast omdat zij er meer dan hard voor werken. Op de radio wil ik laten horen dat je als 50-plusser niet uitgeteld bent en midden in het leven staat.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems