.
Anja Daems
zaterdag 5 november 2022

Anja Daems: “Met een tiener kan je pas echt babbelen”

Ze wordt stilaan een echte vrouw

Anja Daems en haar dochter zijn twee handen op één buik. Anja werd op latere leeftijd voor de eerste keer mama, maar dat maakt haar band met haar dochter er niet minder sterk op.

Anna Julia is ondertussen 13 en nadert stilletjesaan de leeftijd waarop Anja haar dochter wat meer moet loslaten.

“Maar ik vind dat een opluchting. Anna Julia trekt stilaan haar plan, het leven is gemakkelijker geworden. En met zo’n tiener kan je echt babbelen, dat is zo plezant. Het is mooi om te zien hoe ze haar eigen persoonlijkheid ontwikkelt”, klinkt het in Dag Allemaal.

Anna Julia is gelukkig geen moeilijke of lastige puber, al is een discussie nooit ver weg. “Volgens haar heb ik geen smaak en ben ik de vervelendste moeder van de wereld als ik zeg dat ze haar kamer moet opruimen.”

De opvolging voor Anja is wel niet verzekerd, want Anna Julia heeft maar weinig ambitie om in de voetsporen van haar mama te treden. “Haar leven speelt zich af tussen de paarden. Ze wil psychologie studeren, therapie geven met paarden. Dat past echt bij haar, ze is sensitief heel wijs. Anders dan ik weet ze goed wanneer ze op de rem moet gaan staan. Ze is veel wijzer dan ik, dat heeft ze dan weer van haar vader.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems