.
Ann Pira
donderdag 12 september 2024

Ann Pira: “Ik had dat toen al door”

Ze verklaart het succes

Elke dag zitten er zo’n miljoen kijkers voor de buis om te kunnen kijken naar ‘Thuis’. Wat het geheim is van het programma, lijkt niemand te kunnen verklaren. Al heeft actrice Ann Pira wel een idee waarom het programma zo populair is.

“Dat had ik al door nog voor ik in de reeks zat. Toen ik borstvoeding gaf, heb ik een tijdje gekeken en ik vond dat zalig. Ik werd er helemaal zen van. Het is een vlucht uit de realiteit, en toch word je voortdurend met de realiteit geconfronteerd. Je moet er niet bij nadenken, en toch gaat het ergens over. Het gaat niet over jou, en toch weer wel, want het is heel herkenbaar, heel vertrouwd”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

In ’Thuis’ komen er verschillende maatschappelijke thema’s aan bod, dingen worden bespreekbaar gemaakt en dat is wel nodig af en toe.

“Wij bereiken meer dan een miljoen mensen. Dat heeft echt een impact, want als wij het aankaarten, dan beginnen ook de kranten en de tijdschriften erover en komt het op radio. Op sociale media - heb ik van horen zeggen, want zelf volg ik dat niet - maakt het ook altijd van alles los. Als er in 'Thuis' een transgender opduikt, dan gáát het daarover. En dan hoor je kijkers die zeggen: 'ik vond dat eerst maar raar, maar nu versta ik het beter'.”