.
Ann Pira
woensdag 4 september 2024

Ann Pira: “Ze heeft twee bombardementen overleefd”

Niet niks!

Wie Ann Pira ziet lopen, die ziet dat ze toch een iets andere kledingstijl heeft dan haar personage Nancy uit ‘Thuis’. Zo gebeurt het ook wel eens dat ze eens iets uit de kast van haar dochter neemt om aan te trekken, en dat ondanks haar 60 jaar.

“Mij hoor je niet klagen. Volgend jaar word ik zestig, en dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben altijd blij dat ik mag vieren dat er een jaar bij komt en dat het goed met mij gaat. Want dat is niet evident. Hoe ouder je wordt, hoe beter je dat beseft. Je kent ondertussen veel mensen die er niet meer zijn, die sukkelen met de gezondheid, die niet gelukkig zijn. Dus ik ben dankbaar dat ik weer een jaartje op te teller mag zetten”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De actrice wil liefst zo lang mogelijk leven en doet daar ook heel veel voor. Zo is ze heel erg bezig met preventieve gezondheid. Ze probeert ziektes en mankementen te voorkomen door gezond te eten, te bewegen, niet te roken en niet teveel alcohol.

“Dat heb ik van mijn moeder meegekregen. Die is net 89 geworden en dat heeft ze met een hele hoop vrienden op café gevierd. Elke ochtend doet ze ook nog yoga en brengt ze de zonnegroet. Echt een sterke vrouw. Als kind heeft ze tijdens de oorlog op negen maanden tijd twee bombardementen overleefd en ze was daar zo dankbaar voor dat ze heel bewust is gaan leven.”