.
Ann Tuts
woensdag 22 september 2021

Ann Tuts heeft een leuk cadeau voor de fans van 'Fc De Kampioenen'

En daar gaan ze blij mee zijn

Het zijn hoogdagen voor actrice Ann Tuts op de televisie. Ze is niet alleen te zien in de zoveelste herhalingen van 'Fc De Kampioenen', maar ook in ‘Onder Vuur’ op zondagavond op één en in ‘3HZ’, een nieuwe jongerenreeks op Ketnet. Daarin kreeg ze de opmerkelijke rol van de 70-jarige oma Jos. De actrice zelf is nog maar 56 jaar. “Tegenwoordig is een oma niet langer een vrouw die rondloopt met een stok of rollator. Maar in het echt hoef ik nog niet meteen grootmoeder te worden”, giert Ann in Story.

Ann heeft er geen problemen mee om een ouder iemand te spelen, en ook met ouder worden heeft ze geen last. “Pas op, als ik opsta en me niet goed voel, ben ik precies al een zeventigjarige.” In 'Fc De Kampioenen' wordt Ann nog wekelijks geconfronteerd met de jonge versie van zichzelf. “Zeker nu ze het eerste seizoen weer uitzenden. We zijn nog steeds heel populair, dus waarom zouden ze het niet doen? Voor mij geen probleem, ik ben het al gewoon”, zegt Ann.

Vanaf 23 september krijgen we nog een extra dosis Ann voorgeschoteld op televisie. Dan start ‘Voor altijd Kampioen’, een vierdelige docusoap over de populairste voetbalploeg van Vlaanderen. Daarin zien we de evolutie van de personages, het vertrek van DDT en Oscar, de langspeelfilms en het overlijden van Johny Voners. “Voor de fans lijkt me dat een leuk cadeau, want nieuwe afleveringen zullen er door de dood van Johny niet meer komen. En dat begrijp ik volledig”, aldus Ann.