.
News Image

Ann Tuts kent geen bal

Pijnlijk afscheid van Ann Tuts.


Met Ann Tuts, Kamal Kharmach en Stephanie Coorevits kregen we maandag net dezelfde bezetting als afgelopen donderdag. En toch kregen we deze keer een volledig ander spelverloop. Misschien had dat wel te maken met het feit dat Kamal donderdag al snel zeker was van een plaats in de finaleweken. Maandagavond moest er geknokt worden voor de seconden en dat deden de kandidaten dan ook. En toch leek één van de kandidaten een baaldag te hebben. Het kan iedereen overkomen maar tijdens de finaleweken is het toch wel pijnlijk als je amper weet te scoren op de momenten dat je veel seconden kan winnen. Het overkwam Ann Tuts die amper een bal wist.Tijdens de 1-2-3 ronde waren het Kamal en Stephanie die scoorden. Ann Tuts kwam in de ronde amper aan de beurt en ze wist dan ook geen seconde te scoren. Een maar voor niets dus maar dat zou ze tijdens de Open Deur wel compenseren, dacht Ann. Helaas lukte dat niet, Ann verloor veel seconden bij een vraag over schijnhuwelijken in ons land voor ze twee antwoorden wist te geven. Ann zou tijdens de ronde nog wel antwoorden kunnen geven waarop Kamal en Stephanie niet konden komen maar de kloof tussen Ann en de twee leiders was al vrij groot. Dan maar alle hoop vestigen op de puzzelronde? Mijn gedacht!Ann Tuts is de enige uit F.C. De Kampioenen die Erik Van Looy in al die seizoenen van het populaire programma wist te strikken en dat dwingt veel respect af. Tijdens de puzzelronde leek Ann Tuts zich te herpakken. De actrice kon wat van haar achterstand op Stephanie en Kamahl ophalen. Eindelijk opluchting omdat ze niet langer op de laatste plaats stond. Tijdens de fotoronde stelde Ann alweer teleur: 10 foto's die allemaal iets met 'bal' te maken hadden. Ann zag echter het verband niet en kon amper één antwoord geven. Ann begon met 189 seconden aan haar fotoronde maar dacht veel te lang nabij haar foto's waardoor haar tijd ver weg tikte tot amper 90 seconden waarop ze nog één goed antwoord gaf. Nu moet je weten dat bal het centrale thema was. En dat had de actrice uit Fc De Kampioenen pas bij de laatste foto door. Ann ging naar de laatste ronde met 117 seconden tegenover de 304 seconden haar eerste concurrent Kamal en 305 seconden van Stephanie.De filmpjesronde zet vaak de stand op z'n kop maar dan moest Ann echt wel scoren. Ann vond drie correcte trefwoorden over The Hunger Games, goed voor 60 punten. Stephanie bewees haar sterkte nog maar eens door de twee ontbrekende antwoorden te geven en 90 seconden te scoren.

Ann heeft dan 167 seconden, Kamal 302 seconden en Stephanie 390 seconden. Ann zou verder geen juiste antwoorden meer geven waardoor ze zichzelf naar de finaleronde speelde. Aan die finaleronde ontsnapte Kamal door bij de allerlaatste vraag nog twee correcte antwoorden te geven en over Stephanie te wippen. De eindstand voor de finaleronde: Ann Tuts 161 seconden, Stephanie Coorevits 424 seconden en winnaar is Kamal Kharmach met 463 seconden.Een verschil van 263 seconden bij de start van de finaleronde, het kan in theorie. Ann speelt wel tegen een bijzonder snelle en sterke kandidate. Ann weet bij de eerste vraag - over de redenen waarom Belgen na een jaar stoppen met hun hobby - vier juiste antwoorden te geven en beperkt het verschil met Stephanie tot 197 seconden. Ann weet ook best veel over Will Smith en kan dankzij drie goede trefwoorden Stephanie naar 270 seconden doen dalen. Ann staat dan op 114 seconden.

De derde vraag is een makkelijke: wat zijn de vijf Amerikaanse steden met het grootst aantal inwoners.Ann blokkeert volledig en komt alleen op New York City. Stephanie heeft alle tijd van de wereld om heel wat Amerikaanse steden zoals Los Angeles, Houston en Chicago op te noemen en deelt Ann een tik uit. Ann staat op 25 seconden, Stephanie op 229 seconden. Een vraag over Leopold 2 doet Ann de das om: ze geeft maar één correct antwoord en past op 19 seconden. Stephanie heeft met één correct trefwoord genoeg om Ann naar huis te spelen en doet dat ook. De titel van De Slimste Mens Ter Wereld is niet weggelegd voor Ann Tuts. Stephanie Coorevits en Kamal Kharmach maken nog wel kans op de overwinning volgende week donderdag maar dan moeten ze dinsdag wel Siska Schoeters naar huis spelen. Benieuwd of dat lukt!


Download onze app voor Android of iOS