.
Ann Van den Broeck in Familie
donderdag 15 september 2022

Ann Van den Broeck: “De diagnose maakte dat niet moeilijker”

Ze kreeg een enorme boost

Terwijl anderen noodgedwongen thuis moeten zitten en niet meer kunnen werken nadat ze de diagnose van kanker hebben gekregen, heeft musicalactrice Ann Van den Broeck het geluk dat ze toch nog een aantal voorstellingen van ‘Mamma Mia!’ kon spelen.

Door nog te kunnen meespelen, vergat Ann eventjes dat ze ziek is en kon ze zich volledig geven op het podium. Dat er een paar emotioneel geladen nummers voorbij komen, maakte het niet moeilijker dan voor de diagnose.

“Toch niet meer dan anders. Ik vergat eventjes dat ik ziek ben en ik was zelfs meer ontspannen dan vorig jaar. Want er is mij toen op het hart gedrukt dat cortisone aanmaken nefast is voor de behandeling, dus ik vermijd stress”, zegt Ann in Dag Allemaal.

En dat zal Ann ook na haar behandeling blijven toepassen. “Ik ga proberen om niet altijd sterk te willen zijn en meer rust te nemen. Pas op: ik doe niets tegen mijn goesting. Ik doe dit niet omdat ik mezelf wil bewijzen. Ik sta op dat podium omdat het me goed afgaat en ik er een boost van krijg.”

Maar ondanks die boost, heeft Ann ook haar minder goeie momentjes. En dan laat ze zichzelf even toe van te huilen. “Ik heb dat vooral tijdens de momenten dat ik moe ben. Dan kan ik het allemaal moeilijk plaatsen en denk ik: waarom ik?”