.
Ann Van Elsen
maandag 25 maart 2024

Ann Van Elsen: “Ik mag dat nooit doven”

Ze wil haar niet belasten

Toen Ann Van Elsen Miss België won in 2002 had ze nooit gedacht dat ze na 22 jaar nog altijd zou meedraaien in de media. Wanneer iemand haar ziet straalt de gewezen Miss nog altijd, maar dat is niet altijd zo geweest.

“Als kind heb ik lange tijd het verdriet van mijn gescheiden ouders willen verzachten. Men heeft het vaak over onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kind, maar onderschat niet hoe groot de liefde van kinderen voor hun ouders is. Die drang om mijn ouders blij te maken heeft mij lang parten gespeeld. Met de tijd leerde ik dat mijn gevoelens er ook toe deden. En dat ik mezelf niet kleiner moest maken”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ann heeft twee dochters, haar oudste dochter is June, de jongste heet Jackie-Lou. Wanneer Ann naar haar jongste dochter kijkt, ziet ze een meisje met veel ideeën dat vooral zichzelf wil uitdrukken.

“Ik zie ook een lichtje dat in haar brandt. Dat mag nooit doven. Ik wil haar niet belasten met wat ik nog niet verwerkt zou hebben. Mijn kinderen zijn niet verantwoordelijk om het vlammetje in mij laaiend te houden. Laat mij hun tankstation zijn waar zij regelmatig energie kunnen komen bijtanken.”