.
News Image

Annemie Struyf volgt draagmoeders en wensouders in intieme en ontroerende reeks

Mooi en ontroerend, nieuw programma.

Kinderen krijgen, kinderen zien opgroeien. Voor velen is dat vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Voor sommigen is draagmoederschap zelfs de enige weg naar een eigen kind. Op de moeilijke grens tussen wens en werkelijkheid volgde journaliste Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders én wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje. Het pakkende resultaat is vanaf 17 november elke woensdag te zien in Draagmoeders, op Eén.

In Draagmoeders ontmoeten we Lies en Peter die een kindje dragen voor hun vrienden Elke en Dries. Kimberly, mama van vier kinderen, is voor de vijfde keer zwanger, deze keer voor het koppel Frits en Joey uit Nederland. Joke draagt voor de tweede keer een kindje voor haar schoonbroer Jef en zijn man Tim. Al elf jaar proberen Stephanie en Wesley vruchteloos hun kinderwens te vervullen, tot schoonzus Gwendolina zich als draagmoeder aandient. Karl en Greet hebben elk een zus. De ene was de draagmoeder van hun dochtertje Nova, de andere wil de draagmoeder zijn van hun tweede kindje.

Draagmoeders is een heftige, ontroerende, indringende, intieme reeks, die een ongeziene inkijk geeft in het moeilijke en kwetsbare parcours van draagmoederschap.

Annemie Struyf: Drie jaar geleden kwam ik in contact met draagmoeder Lies, die toen 14 weken zwanger was. Lies wilde graag meewerken aan een reportage over draagmoeders, omdat ze merkte dat het thema veel vragen opriep. Ik dook zelf in het thema en deed ook een oproep naar andere draagmoeder-verhalen. Zo ontstond de idee van een reeks over draagmoeders en, meer algemeen, ook over ouderschap, kinderwens en existentiële vragen als: wanneer is een kind je “eigen” kind? Hoever moet je gaan om een “eigen” kind te krijgen? En waar liggen de limieten van fertiliteitsbehandelingen?

Na eerdere samenwerkingen bij La vie en rose, Chez Annemie, Eviva España en recent nog Het Hoge Noorden werkte Annemie voor Draagmoeders opnieuw samen met haar vaste regisseur-cameravrouw Kristel Waterloos.

Draagmoeders: vanaf 17 november elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Bio van Annemie Struyf

Meer Over:

Annemie Struyf