.
News Image

Arno Hintjens heeft pancreaskanker

“Dat was serieus verschieten”


Afgelopen week kreeg Arno Hintjens de Lifetime Achievement Award bij de MIA’s. Of hij daar oprecht blij mee was? Dat is bij Arno altijd één groot vraagteken. Arno is een artiest die van weinig dingen wakker ligt. Van de diagnose dat hij Pancreaskanker heeft, zal hij zonder twijfel wél wakker gelegen heeft. De zanger vertelt in Gazet Van Antwerpen dat in november de diagnose gesteld werd. “Dat was serieus verschieten. Da's een van de zwaarste kankers, hè. Niet om mee te lachen. 't Was een klein gezwel, dus ik denk dat ze er vroeg bij waren. Alleen zat het op een plek waar ze moeilijk konden opereren. Er is meteen een chemokuur opgestart en zopas heb ik het nieuws gekregen dat die is aangeslagen. Aanvankelijk was het niet duidelijk of ik wel geopereerd zou kunnen worden. Dat blijkt nu wel het geval. Da's goed nieuws”, lezen we in Gazet Van Antwerpen.



Sindsdien de diagnose gesteld werd, heeft de zanger al verschillende sessies chemotherapie ondergaan. Ondanks alles bleef de zanger gewoon optreden, al spookte die vreselijke ziekte door zijn hoofd. Aanstaande dinsdag is zijn voorlopig laatste optreden, amper 36 uur later gaat hij onder het mes en moet hij zo’n anderhalve week lang revalideren. “De mensen die op de hoogte waren, snappen niet dat ik tijdens mijn chemokuur concerten ben blijven spelen. Maar ik móét optreden. Anders word ik zot. Ik heb tijdens en na een concert veel meer energie dan op andere dagen. Zelfs door gewoon te weten dat er een concert aankomt, voel ik me al beter. Vandaag is gebleken dat de chemo aanslaat, dat de gezwellen niet groter zijn geworden. Ik zie het positief en reken erop dat ik dit te boven kom, lezen we in Gazet Van Antwerpen.



Arno kwam zijn award bij de MIA’s donderdag afhalen, hij ligt zeker niet wakker van dit soort onderscheidingen. Op de rode loper vertikte de zanger het om 30 seconden te wachten tot de weg vrij was voor zijn gloriemoment en dus liep hij de pers voorbij met de middelvinger in de lucht. En ook achteraf had Arno geen zin om een foto met award te laten nemen door de aanwezige pers. En zo kennen we Arno…. En hopelijk kunnen we dat binnen een paar maanden nog eens herhalen.