.
Aron Wade
zaterdag 11 december 2021

Aron Wade: “Alweer een computernerd’

En dat is al lang geleden.

Heel wat jaren geleden maakten we kennis met ‘W817’, een programma dat werd uitgezonden op Ketnet. In 2003 kwam de allerlaatste aflevering op de buis en namen we afscheid van personages als Steve, Zoë en Akke. Die laatste werd gespeeld door Aron Wade. Hij liet Vlaanderen lachen met zijn opvallende maar leuke lach.

Aron was op dat moment al geen onbekende meer in acterend Vlaanderen. 6 jaar lang speelde hij ‘Koentje’, de brave student in ‘De kotmadam’, en ook voor ‘W817’ werd hij gevraagd om de computernerd te spelen. “Ga ik nu echt alleen maar seuten en nerds spelen? Maar toen ik het scenario las, moest ik heel hard lachen”, glimlacht Aron. ‘W817’ was niet meteen een schot in de roos en de reeks werd overladen met kritiek. “De kritieken waren zo slecht dat we dachten dat het bij één seizoen zou blijven. Maar toen mochten we toch een tweede maken. Pas dan voelden we dat die reeks vertrokken was.”

Acteren staat momenteel op een laag pitje en Aron concentreert zich nu vooral op het schrijven van boeken. Hij schreef al drie thrillers neer in samenwerking met Ria Maes. Maar ‘W817’ vergeten, dat doet hij niet. ““Je voelt pas écht dat je bestaat door wat je betekent voor andere mensen. Op de Boekenbeurs kwam er ooit een meisje van een jaar of twintig naar mij. Ze vertelde me dat, toen ze met een depressie worstelde, de afleveringen haar troost hadden geboden. Gezien mijn eigen ervaringen (ook Aron worstelde met een depressie) raakte me dat heel erg.”

Bio van Aron Wade

Meer Over:

Aron Wade