.
Aster Nzeyimana
maandag 29 januari 2024

Aster Nzeyimana: “Daar moeten we van zien los te komen” 

Het flatteert hem veel meer 

Wie Aster Nzeyimana op televisie ziet verschijnen, ziet een man met een androgyne look. Niet dat hij per se elke keer vrouwelijke stuk draagt, maar het gebeurt wel eens dat hij in de kleerkast van zijn partner Lize Feryn duikt en gewoon daaruit iets aantrekt.

“Ik vind de vorm van vrouwelijke kleren gewoon vaak veel flatterender, ook voor mij en ook al heb ik een mannenlichaam. Die aparte mannen- en vrouwencollecties, daar moeten we een beetje van loskomen, vind ik”, zegt hij in Dag Allemaal.

En daarom hebben Lize en Aster nu een eigen uniseks modelabel opgericht: Melange. Hiermee willen ze loskomen van kledij die enkel voor mannen of enkel voor vrouwen geschikt is.

Lize en Aster hebben alles zelf gefinancierd om de collectie op poten te zetten en het koppel heeft dus een serieus financieel risico genomen.

“Chapeau voor Lize trouwens. Als 't van mij had afgehangen, was dit nog jaren een idee gebleven. Zij is de ondernemer van ons tweeën, degene die zei: 'Kom, we gaan dit gewoon zelf doen.' We hébben alles zelf gedaan, vanaf de eerste schets, enkel om de patronen te tekenen hebben we iemand erbij betrokken, want van dat technische aspect hebben wij geen kaas gegeten. Op 3 februari openen we in Antwerpen (Schuttershofstraat 39, nvdr) onze eigen pop-upwinkel, da's epic! Lize en ik gaan zoveel mogelijk zelf in de winkel staan, ook zondag en maandag zijn we open, tot 3 maart.”

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana