.
Astrid Stockman
maandag 10 oktober 2022

Astrid Stockman: “Dat heeft mij enorm geholpen”

Ze ambieerde geen mediacarrière

Het is dankzij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ dat Astrid Stockman bekend raakte bij het grote publiek. Ze wilde haar populariteit inzetten voor een nobel doel; een wegwijzer zijn voor mensen naar de klassieke muziek.

En net dat doel heeft er voor gezorgd dat de plotse bekendheid niet met Astrid aan de haal gingen. “Het hielp geweldig dat ik geen mediacarrière ambieerde. Er zijn mensen voor wie het programma een opstapje is naar een leven op het scherm en dat vind ik prima. Maar mijn ambitie is het in elk geval nooit geweest”, klinkt het bij Astrid in Humo.

Maar Astrid kan ook niet ontkennen dat het programma wel enkele goeie zetjes heeft gegeven en dat er vele deuren voor haar zijn geopend.

“Het is een vreemde reflex van mensen: zodra ze je op televisie zien, gaan ze ervan uit dat je jezelf geweldig vindt. Maar ik vind mezelf helemaal niet zo geweldig. En ik hoop dat ik nooit in die val zal trappen.”

Gelukkig voor Astrid is ze wel tevreden met zichzelf. Al is dat niet altijd zo geweest. “Wat me wel enorm geholpen heeft: dat lichaam in de eerste plaats als iets functioneels benaderen – als iets wat naar behoren met werken en bij voorkeur gezond is. Dat is het geval: alles werkt en nergens zeurt er pijn.”

Download onze app voor Android of iOS