.
 Nordin De Moor - Stany Crets - Astrid Stockman
zaterdag 16 april 2022

Astrid Stockman lucht haar hart

Ze neemt even pauze

De afgelopen twee jaar ware bijzonder hard voor iedereen in de cultuursector. Twee jaar lang hadden ze geen of amper werk en dus ook geen inkomen. En dat was bijzonder confronterend voor iedereen die deel uitmaakte van de sector. Ondertussen is steeds meer toegelaten en kan iedereen de draad weer opnemen. Maar niet Astrid Stockman. Zij bereikte afgelopen weekend haar mentale grens.

Sowieso waren de afgelopen twee jaar al zeer uitdagend: de covid crisis en de vele sluitingen van mijn sector vroegen veel van mijn doorzettingsvermogen. Ook moest ik op een verstandige en overwogen manier mijn weg vinden bij het feit dat ik ineens meer in het publieke oog stond. Alle negatieve gevolgen die daarbij kwamen kijken, gingen mee in het rugzakje, zoals gedoxt, bedreigd en uitgescholden worden. Al die zaken zijn eigenlijk spielerei bij de moeilijke dingen die privé ook op mij en ons zijn afgekomen. Wij zijn op erg abrupte en harde manier iemand verloren aan kanker, we zagen iemand vertrekken door zelfdoding, en ook andere ingrijpende veranderingen en onzekerheden kwamen daar non-stop bovenop”, schrijft ze aan het begin van haar bericht.

Maar ze wil haar volgers graag nog wat goede raad meegeven. Want ze beseft dat het zomaar iedereen kan overkomen. “Als jij jezelf overweldigd voelt, als er teveel op je af komt: je bent niet alleen. Ik denk dat deze wereld er veel beter bij zou varen als we allemaal meer begrip en empathie voor elkaar zouden tonen. Als we de ander zouden benaderen met de bedoeling die te begrijpen, of onze raakvlakken te vinden, in plaats van meteen de verschillen in de verf te zetten, of de confrontatie aan te gaan.

Wil je graag het hele bericht lezen? Neem dan zeker een kijkje op het Instagramkanaal van Astrid.

Bio van Astrid Stockman

Meer Over:

Astrid Stockman