.
Barbara Dex
vrijdag 9 augustus 2024

Barbara Dex: “Ik denk dat weinigen dat zagen aankomen” 

Het kwam heel onverwachts 

Deze zomer trok Barbara Dex Vlaanderen rond met haar tour ‘Country Girl’. Dit najaar gooit ze het roer om en gaat ze de theaterzalen en schouwburgen in met ‘Dex in’t groot’.

“Ik begon destijds in het Nederlands, maar voelde al snel een voorkeur voor country. Ik koos dus voor het Engels. Country is een leuk genre waarin ik me zowel muzikaal als tekstueel kan uitleven. Het is meer dan een cowboyhoed en linedance. Mijn stem matcht met die muziek en het publiek vindt het leuk”, legt ze uit in Primo.

Bij haar nieuwe theatertour zijn het vooral d Vlaamse klassiekers die ze in een symfonisch jasje steekt. En dat samen met een orkest en een dirigent. Een van de nummers die ze zal zingen is ‘Porselein’ van Yasmine.

“Ze was een goeie vriendin en vooral een lieve vrouw met een warme persoonlijkheid. Ik had een goeie klik met haar, we hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Bij elke ontmoeting knuffelden we elkaar hartelijk. Met die cover wou ik haar vijftien jaar na haar dood een mooi eerbetoon brengen. Ik denk dat weinig intimi haar zelfmoord zagen aankomen. Ik ook niet.”

Bio van Barbara Dex

Meer Over:

Barbara Dex