.
Barbara Dex
woensdag 17 mei 2023

Barbara Dex onthult wat ze écht denkt over ‘Barbara Dex Award’ 

Ze neemt geen blad voor de mond 

Je zou het bijna vergeten, maar het is alweer dertig jaar geleden dat Barbara Dex ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. Met ‘Iemand als jij’ eindigde ze dan wel laatste, maar toch betekende het de start van een mooie carrière voor de Kempische zangeres.

Behalve een mooie carrière hield Barbara aan haar deelname ook een dubieuze eer over. Nadat haar beige podiumjurk zwaar onder vuur werd genomen door het Europese publiek werd er een award voor de slechtst geklede artiest van het festival naar haar vernoemd. Aan Story vertelt Barbara wat ze écht dacht van die Barbara Dex Award voor de slechtst geklede artiest die jarenlang werd uitgereikt.

“Dat er achteraf een Barbara Dex Award in het leven werd geroepen voor de slechtst geklede artiest op het Songfestival, vond ik er echt wat over”, stelt ze onomwonden. “Die jurk was destijds mijn persoonlijke keuze, een eigen ontwerp en ik voelde me er goed in op het podium. Natuurlijk vond ik die harde kritiek niet fijn. Maar nu beschouw ik het Songfestival nog steeds vooral als een uitgelezen kans om me te tonen”, besluit ze.

Bio van Barbara Dex

Meer Over:

Barbara Dex