.
Barbara Dex
woensdag 26 april 2023

Barbara Dex: “Paul de Leeuw maakte mijn jurk kapot” 

Maar ze vindt het niet erg 

Barbara Dex staat dertig jaar op de planken en dat viert ze met een nieuw album en een concerttournee. Haar deelname aan Eurosong heeft nooit een negatieve invloed gehad op de zangeres en de award die naar haar vernoemd is ook niet.

Haar beige jurk die ze droeg op het Songfestival was de aanzet om jaarlijks de ‘Barbara Dex Award’ uit te rekenen. De award wordt toegekend aan de slechtst geklede artiest op het songfestival.

De zangeres kan daar hartelijk om lachen, en ze bekijkt het ook van de positieve kant. “Dat was publiciteit voor mij, hé. Elke keer als die prijs werd uitgereikt, werd mijn naam genoemd. Mensen gingen dan nog eens naar m’n nummer luisteren en naar m’n jurk kijken”, lacht de zangeres in Dag Allemaal.

De jurk zelf heeft Barbara niet meer. En dat is allemaal de schuld van Paul De Leeuw bij wie ze kort na het songfestival te gast was.

“Hij heeft toen die jurk aangetrokken en ze was uiteindelijk helemaal kapot. Niet erg. ‘Iemand als jij’ blijft een mooi souvenir dat ze me nooit meer afpakken.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Barbara Dex

Meer Over:

Barbara Dex