.
Barbara Sarafian
zondag 15 september 2024

Barbara Sarafian: “ze nemen zichzelf heel au sérieux”

Ze neemt een nieuwe rol aan

‘Kotmadam Sarafian’ is een groot succes op VTM. Het programma weet heel wat kijkers te trekken en dat maakt Barbara Sarafian trots. Het programma was tenslotte een idee van zichzelf.

“Ik wilde met jonge mensen bezig zijn, zoals ik dat thuis gewoon ben. Mijn huis zit vaak vol met jonge gasten en meiskes, vrienden van mijn zoon Julian. Ik vind dat heerlijk. Het is, naast een televisieprogramma, ook echt realiteit: we hebben tien maanden, een volledig academiejaar, gedraaid. De studenten moesten blokken, naar de les, uitgaan én maken dat ze slagen”, legt Barbara uit in Het Laatste Nieuws.

Barbara kruipt in de rol van kotmadam en dat is een rol die haar heel goed is bevallen. Ze heeft haar ogen uitgekeken naar de veerkracht die al die studenten hebben en vaak zonder dat ze het zelf beseffen.

“Een twintigjarige pakt zichzelf heel au sérieux terwijl die eigenlijk nog midden in een zoektocht zit. Mijn bedoeling was om hen hierin te begeleiden, te steunen en ook los te laten. Wat ik met Kotmadam heb meegemaakt, is een van de minst vergankelijke producties uit mijn carrière.”