.
Bart Kaell
vrijdag 15 maart 2024

Bart Kaëll: “Heel aangrijpend was dat”

Hij was erbij

Een traan is bij Bart Kaëll nooit ver weg. Hij steekt zijn emoties voor niets of niemand weg. Maar de laatste keer dat hij geweend heeft, is ondertussen wel al eventjes geleden.

“Dat was toen ik meedeed aan ‘Een echte job’. Ik stond op de dienst Urologie in het universitair ziekenhuis van Gent, waar veel geslachtsoperaties gebeuren. Eén van mijn patiënten was een jongen die een meisje was geworden. Ze had zoveel doorstaan - fysiek en mentaal - en ze was zo dapper geweest. Na haar operatie mocht ze voor de allereerste keer het resultaat zien: ze keek met een spiegeltje tussen haar benen. Héél aangrijpend was dat”, blikt Bart terug in Het Laatste Nieuws.

Luc heeft het dan weer moeilijk met geweld of onrecht in de wereld. Om die reden kijkt Luc liever niet meer naar het nieuws en steekt hij zijn kop liever in het zand.

Beide mannen hebben wel relaties gehad voor ze elkaar leerden kennen. Of ze leerden iemand kennen met wie het niks is geworden. Maar spijt van bepaalde relaties hebben ze nooit echt gehad.

“Toen ik vijftien was, heb ik op het college een jongen gekust. Dat gebeurde heel erg in het geniep, maar verder was het een mooi, warm contact. We zijn elkaar na die kus uit het oog verloren. De grote vakantie zat ertussen en het schooljaar erna zat hij op een andere afdeling en het contact verwaterde. Ik heb hem nooit meer teruggezien, maar ik ben altijd aan hem blijven denken. Omdat het een verhaal is met een begin, maar zonder einde. Ik ken zijn naam maar ik wil natuurlijk niemand confronteren.”