.
Bart Peeters
maandag 12 februari 2024

Bart Peeters: “Er moet geen nostalgie worden nagestreefd”

Er kwam veel kritiek

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond de terugkeer van ‘De Droomfabriek’ en dan vooral over het feit dat Bart Peeters wel mocht terugkomen maar Sabine De Vos of Rani De Coninck niet. Zij werden vervangen door de jongere Gloria Monserez.

Daarover wil Bart Peeters graag wat meer duidelijkheid geven in Dag Allemaal. “Deze Droomfabriek heeft een heel andere ontstaansgeschiedenis', reageert Bart Peeters meteen. 'Het is totaal niet onze bedoeling om nostalgie na te streven, we willen liever de spanning met de nieuwe eeuw aangaan. Gloria en ik maken deel uit van de redactie en zijn er van in het begin bij betrokken. We zijn dus in de eerste plaats programmamakers, pas het allerlaatste stapje is de presentatie. Vergeet ook niet dat we iedereen willen bereiken, jong en oud. Om de jeugd te bereiken heb je dus Gloria nodig.”

Maar dat wil niet zeggen dat Bart niet begrijpt dat mensen ontgoocheld zijn dat Sabine of Rani niet terugkeren.

“Het lijkt nu alsof er te weinig plaats is voor oudere dames op tv, maar die term alleen al vind ik weinig respectvol. Bij VRT valt dat trouwens bijzonder goed mee, moet ik zeggen. Ik denk nu aan Annemie Struyf, Phara de Aguirre, Lieve Blancquaert... Zelf heb ik de meest fantastische herinneringen aan de Kom op tegen Kanker-shows met Martine Tanghe, waar ik dan eerder het jonge springertje aan haar zijde was.”