.
Bart Peeters en Gloria Monserez
zaterdag 17 februari 2024

Bart Peeters: “Je moet het verleden respecteren”

Het is nu zo

Voor Gloria Monserez en vele jongen van haar leeftijd lijkt ‘De Droomfabriek’ een geheel nieuw programma te zijn. Voor vele andere mensen is het programma vooral veel nostalgie en heel iconisch.

Toen Bart Peeters en Gloria werden samengebracht als presentatoren van het programma, wilde Gloria ter voorbereiding de oude afleveringen gaan bekijken. Maar dat vond Bart helemaal niet nodig.

“Het is geen klakkeloze remake, geen Droomfabriek 2.0', zei hij. Misschien maar best, want ik heb toch wat fragmenten gezien, en de mensen zagen er in die tijd nogal freaky uit qua styling! En Bart, Sabine en Rani spraken zo plechtig”, lacht Gloria in Dag Allemaal.

Bart draait al heel wat jaren mee en hij weet dat er veel is veranderd op televisie en bij televisie. “Het medium heeft enorm aan snelheid gewonnen, aan openheid ook. Mensen zijn veel mondiger nu. Op de sociale media is iedereen nu eigenlijk een ster.”

Er was veel discussie rond het feit dat Sabine De Vos en Rani De Coninck niet mochten terugkeren als presentatrices en dat begrijpt Peeters wel. “Maar ik vind ook dat je het verleden moet respecteren. Ik hou van Rani en Sabine, ik heb hen deze zomer meteen gebeld en had zelfs 't wilde idee om hen een cameo te laten doen. Wie weet komt het er wel van. Want ik vind het belangrijk om een eerbetoon te brengen aan het leuke programma dat het ook in de vorige eeuw was. Jammer ook dat Paskal Deboosere, de zus van Frank, er niet meer is, zij was destijds mijn eerste co-presentatrice.”