.
Bart Peeters
dinsdag 7 februari 2023

Bart Peeters over Marco Borsato: 'Had RTL4 liever niet'

Bart Peeters zingt tweede keuze in Tulpen uit Antwerpen.

In de nieuwe zangwedstrijd ‘Tulpen Uit Antwerpen’ op Play4, vechten Vlamingen en Nederlanders om de eer. Ze brengen enkel Nederlandstalige covers. Een landenwedstrijd op het scherp van de snee dus. Dag Allemaal belicht de moeilijke songkeuze van Bart Peeters.

Zijn eerste keuze was ‘De meeste dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato. RTL4 stak hier een stokje voor. Er loopt immers nog een gerechtelijk onderzoek tegen Borsato.

Dan maar ‘Drank en Drugs’ van Lil’ Kleine coveren, dacht Bart. Maar ook dit was een probleem omwille van een lopende aanklacht wegens mishandeling. “Ik heb uiteindelijk gekozen voor een nummer van Herman van Veen”, haalt Bart zijn schouders op in Dag Allemaal.

Een studiopubliek, voor de helft Vlamingen, beoordeelt de covers. “Die beslissen welke Nederlander de beste cover van een Vlaamse hit brengt”, legt de zanger uit. “Het Nederlandse publiek beslist dan weer welke Vlaming het beste een hit uit hun land heeft bewerkt.”

“We zingen trouwens helemaal live, wat ik alleen maar kan toejuichen. Ik hou niet van playbacken”, besluit een immer enthousiaste Bart Peeters in Dag Allemaal.