.
Peter Vanlaet
zondag 12 maart 2023

Peter Vanlaet: “Dat is helemaal geen nummer van hem”

Het origineel is van Mama’s Jasje

Ooit is het een tijdje stil geweest rond Mama’s Jasje zanger Peter Vanlaet, maar de laatste jaren is hij volledig terug. Zo maakt hij ook zijn opwachting in ‘Tulpen uit Antwerpen’, dat te zien is op Play4.

Peter koos voor een cover van ‘Amsterdam’ een nummer van de Nederlandse singer-songwriter Flemming. Het zou mooi zijn mocht het nummer ook voor Peter tot een hit zou kunnen uitgroeien.

“In het verleden scoorde Mama’s Jasje al vaker met covers. Maar omgekeerd zijn ook al liedjes van Mama’s Jasje hits geworden in Nederland. Alle Nederlanders denken dat ‘Zo Ver Weg’ een nummer is van Guus Meeuwis, maar dat is dus niet zo”, zegt Peter in Story.

Peter heeft nog nooit een hit weten scoren in Nederland en dat staat toch nog altijd ergens hoog op zijn bucketlist. Al zal hij altijd graag in Vlaanderen blijven optreden.

“Op 21 april komt ook mijn nieuwe album uit: ‘Het Beste Moet Nog Komen’. Daarvoor heb ik samengewerkt met Kris Wauters, iets wat we in de toekomst vaker gaan doen. Bij mooi weer zetten we ons buiten met onze gitaar en een blad papier en zo kunnen we weer volop toffe liedjes maken.”