.
Bart Peeters
woensdag 1 juni 2022

Bart Peeters: “Ze hadden een heel verkeerd beeld van mij”

Hij had een heel hectisch leven

Toen Bart aan het begin van zijn carrière stond en erg populair was met The Radio’s heeft hij opgetreden in heel wat verschillende landen. Want ook bij onder andere onze buurlanden was hij erg populair.

“In Nederland hadden ze vroeger een totaal verkeerd beeld van mij, ze dachten dat ik heel kosmopolitisch was. Ik speelde natuurlijk imagospelletjes en ik moest zorgen dat ik wat opviel. Ik heb dat serieus ter harte genomen, oude foto’s bewijzen dat”, lacht hij in Dag Allemaal.

Maar Bart was ook een graag geziene man in Nederland. De Nederlandse bevolking verkoos hem ooit tot derde knapste man ter wereld. Alleen Richard Gere en Adam Curry moest hij laten voorgaan.

Even werd er nog een poging gedaan om Bart naar Nederland te laten verhuizen, maar ondanks alle mooie voorwaarden is dat niet gelukt.

“Ze reden ons rond en zeiden: ‘Hier woont Mies Bouwman, daar Ron Brandsteder en ginder André Hazes. En dit is een tennisclub voor alleen maar bekende Nederlanders. Daar kan je je gerust bij aansluiten. Ik keen naar Anneke en dacht: ‘Hier wordt de hel beschreven’. We besloten unaniem: dat gaan we niet doen.”

Bio van Bart Peeters

Meer Over:

Bart Peeters