.
Bart Van Avermaet in Thuis
zaterdag 25 november 2023

Bart van Avermaet: “Dat zijn de risico’s van het vak”

Ze hebben er zin in

Sinds 17 november loopt ‘Mannen met hakken’ in zaal Elkerlyc in Antwerpen. In de hoofdrollen zien we onder andere Bart van Avermaet en Jo Hens. Speciaal voor de rol moesten zij op torenhoge hakken leren lopen.

“Weet je, ik ken mezelf: de kans bestaat dat ik tijdens een voorstelling zo enthousiast ben dat ik overmoedig word op die hoge hielen. Op mijn gezicht gaan vind ik doorgaans niet zo erg, maar laat dat alstublieft niet gebeuren als ik op stelten van meer dan twaalf centimeter loop”, lacht Jo in Primo.

Aan het begin van de voorstelling mag het er nog even klungelig uitzien, maar naar het einde van het stuk toe, is het belangrijk dat het er toch echt uitziet.

Lopen op hakken, het is een risico. Er kan al heel snel iets gebeuren, zeker als je het niet gewoon bent. Maar gelukkig zijn de mannen verzekerd.

“Dat zijn de risico's van het vak. Dat is voor een acteur niet anders dan voor een arbeider, bediende of bankdirecteur. Wanneer je je beste beentje voorzet, kan er altijd iets misgaan. Maar we gaan ervan uit dat er niks ergs zal gebeuren.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Bart Van Avermaet en Jo Hens