.
Barbara Dex, Marc Dex
dinsdag 29 augustus 2023

Beleef Barbara Dex zes dagen op rij in hometown Mol

En dat telkens met andere gasten

Naar aanleiding van 30 jaar op de planken brengt Barbara Dex zes genre-overstijgende concerten in wisselende bezetting op zes locaties in Mol.

10 september 2023 (11u00), RElaX (Foyer Rex), Mol
De broers Ivan en Mike Smeulders zijn klassiek geschoolde multi-instrumentalisten die diverse stijlen meesterlijk beheersen en die met bedrieglijk simpel gepresenteerde virtuositeit jazz, folk, lounge, klassiek, Oosterse & Ierse muziek, … spelen. Ze stonden de afgelopen jaren op heel wat podia, o.m. bij Bart Peeters, Bart Herman, Oblomov, Buurman, Kapitein Winokio en Hannelore Bedert. In dit eenmalige concert brengen ze voornamelijk Nederlandstalige kleinkunstliedjes van vroeger en nu.

11 september 2023 (20:15), Kleding BABS, Mol
Barbara Dex, een zangeres met een stem die genre-overstijgend is, gaat met graagte de uitdaging aan om jazzstandards en evergreens te vertolken. Didier Deruytter neemt plaats achter de piano om haar vakkundig te begeleiden. Didier is een muzikant van topniveau die muziek ademt en een piano doet zweven. Met een indrukwekkend palmares van muzikale veelzijdigheid (soul, funk, pop) bovendien én met hoog aangeschreven verdiensten in het jazzcircuit. Een greep uit hun repertoire: Fly me to the moon, Summertime, Unforgettable, Me & Mrs Jones, Blue Moon. Een mooi intiem concert.

12 september 2023 (14:00), Cultuurcentrum Mol, zaal ’t Getouw, Mol
Barbara Dex en Marc Dex keren terug naar hun roots in Klaveren Drie, de plek waar het allemaal begon. Vader Dex was één van de eigenaars van Klaveren Drie toen de zaak in de jaren tachtig en negentig furore maakte als danscafé. ‘Hier klopt het geluk aan de deur. Ons caféke stelt nimmer teleur', zong hij destijds over Klaveren Drie. Hij beleefde er veel plezier en hield er heel wat vrienden aan over, waaronder Margriet Hermans. Elk apart zingen ze hun grootste hits en blikken ze terug op hun carrière.
Nostalgischer kan het bijna niet worden!

13 september 2023 (19:00), STOKE, Mol
Barbara Dex en countrymuziek, dat is een gouden combinatie. Al sinds haar jeugd heeft ze een boon voor het genre. Countrymuziek ligt haar vocaal bijzonder goed, met countryliedjes heeft ze altijd al de weg naar het hart van haar toehoorders weten te vinden. Denk aan de succestours Dollymentary met Gunther Verspecht waarin ze in de huid kroop van Dolly Parton of aan Ode aan Bobbejaan met Jan De Smet en Guido Belcanto waarin zij zorgde voor de legendarische en onweerstaanbare country-snik van sommige van Bobbejaan Schoepens’ liederen. In deze dinnershow brengt Barbara samen met haar band (o.l.v. haar muzikale rechterhand Jo Mahieu) covers en eigenzinnige interpretaties van haar favoriete countrygrootheden.

14 september 2023 (20:15), Schouwburg Rex, Mol
Barbara Dex presenteert haar nieuwe plaat Dex in’t groot, een album vol Nederlandstalige klassiekers opgenomen met een symfonisch orkest. Barbara covert liedjes van o.m. Will Tura, Willeke Alberti, Conny Vandenbos, Ann Christy. Liedjes uit haar kindertijd, uit haar jeugdjaren, maar er staan ook titels op van lang voor ze werd geboren. Niet altijd voor de hand liggende klassiekers, maar allemaal liedjes die haar raken. Barbara Dex brengt de liedjes van deze nieuwe plaat, aangevuld met een greep uit 30 jaar Barbara Dex, live met 10 muzikanten o.l.v. Jo Mahieu.

15 september 2023 (12:15), Cultuurcentrum Mol, zaal ‘t Getouw, Mol
Zelf diepgeworteld in de Kempense klei geeft Barbara graag jong Mols talent een speelkans. Ze zal zelf een half uurtje meezingen met Lane6, de band van Gert Motmans (Ootello Band) en Dries Van Der Werf (Eddy en De Schellekens). Lane6 is een zeskoppige band uit de regio Geel-Mol die heel wat muzikale ervaring in zich verenigt. Ze brengen een breed repertoire van pop, rock en rock-‘n-roll met een groot ‘ah-ja’ gehalte. Nederlands- en Engelstalige dansbare meezingers van de jaren zestig tot nu, van Tina Turner tot De Kreuners passeren de revue.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Barbara Dex

Meer Over:

Barbara Dex